21 лютого
Галина Чорна: Влада весь час забуває, що терпіння людей не безмежне…

"Влада мала би пам'ятати: нині терпіння людей хоч і має дещо ширші рамки, аніж зазвичай, але усе ж воно не безмежне. Тому що Революція гідності постала не на порожньому місці. До таких подій нація приходить не в одну мить, а йде упродовж віків. Через такі яскраві історичні періоди як Хмельниччина, отаманщина 20 років минулого століття, період чину воїнів УПА. Відтак потреба відстоювати вищі ідеали закладена у менталітеті нації Попри те, що українців нищили голодоморами та репресіями - паросток волелюбства, свободолюбства таки живе у нас ментально. І цей паросток в будь-яку мить може прокинутися знову. Тоді привілеї для цієї влади швидко закінчаться. Як кажуть у народі ‒ носив лис курей, але і його понесли".

Про це на передачі телеканалу НТА, яка була присвячена подіям Майдану, заявила народний депутат VII скликання, головний редактор часопису ВО "Свобода" Галина Чорна.

Також націоналістка констатувала: "Для Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Революція Гідності вимірюється в двох аспектах. Перший трагічний. Адже на Майдані загинуло 19 наших побратимів. З іншого боку саме на Майдані стався справжній тріумф націоналістичної ідеології. Під час революції Гідності українці почали широко використовувати червоно-чорні бандерівські прапори, власне під час Майдану гасло "Слава Україні! Героям Слава!" - вийшло за рамки лишень західної і центральної України.

…Під час революції для "Свободи" стався ще один знаковий момент. 8 грудня було повалено центральний бовван лєніну в столиці. Після того по всій Україні починається таке унікальне явище, як ленінопад ‒ очищення від комуністичного мотлоху. Півтори тисячі совєцьких бовванів падають на землю. Хтось може сказати, що це може не вельми важливо, але історія засвідчує, що чиї пам'ятники стоять на землі, то того і влада…

…З одного боку Революція гідності, ‒ це тріумф, сплескс, вулкан найвищих чеснот української нації ‒ свободолюбства, здатності стояти за правду, боротися на високі ідеали. З іншого ‒ це фізично дуже важкий і виснажливий період. Це три місяця стояння на холодному майдані. Люди приходили зранку і не знали, чим закінчиться день, пережили кілька штурмів беркутівців. А 18 і 20 лютого. ‒ особливо страшні дні, коли загинуло чимало наших найкращих. Найсильніших, найвідважніших… Все це врешті вилилося у важку психологічну втому, яка поглибилася ще й початком окупації московитів, війни. Тому зараз в політиці відбувається цікаве явище, яке багато хто не може пояснити. Українці начебто бачать, що нинішня влада поводиться точнісінько так само, як поводилася влада Януковича, а часом навіть і гірше, зважаючи на те, що ми маємо особливий період, період війни. І начебто люди все розуміють, але виснажені психологічно, тож наразі не реагують так, як мали би реагувати на подібні речі.

Відтак хотілося б наголосити, що влада мала би пам'ятати: нині терпіння людей хоч і має дещо більші рамки, аніж зазвичай, але усе ж воно не безмежне. Тому що Революція гідності постала не на порожньому місці. До таких подій нація йде упродовж віків. Через такі яскраві історичні періоди як Хмельниччина, отаманщина 20 років минулого століття, період чину воїнів УПА. Відтак потреба відстоювати вищі ідеали закладена у менталітеті нації Попри те, що українців нищили голодоморами та репресіями - паросток волелюбства, свободолюбства таки живе у нас ментально. І цей паросток в будь-яку мить може прокинутися знову. Тоді привілеї для цієї влади швидко закінчаться. Як кажуть у народі ‒ носив лис курей, але і його понесли…".

Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"