17 січня 2013
Депутатський запит Ірини Сех щодо реалізації на території Львівської області національних проектів

Прем'єр-міністру України.

Азарову М.Я.

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ.

Щодо реалізації на території.

Львівської області національних проектів.

Шановний Миколо Яновичу!

11 грудня 2012 року у місті Львові відбулася Міжрегіональна конференція "Шляхи реалізації інвестиційного потенціалу регіонів України", на якій керівництвом Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України було презентовано 8 національних проектів, які реалізовуються (будуть реалізовуватися на території Львівської області).

У 2012 році за внаслідок численних звернень органів місцевого самоврядування та виконавчою влади Львівської області місто Львів було включено в перелік міст для реалізації національного проекту Чисте місто" з будівництва сучасного сміттєпереробного комплексу.

Проте Законом України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" на реалізацію національних проектів (точніше, на реалізацію лише одного проекту "Нове життя") виділено коштів державного бюджету у сумі 409, 1 млн. грн., або 0, 1 відсоток від обсягу видатків бюджету. На реалізацію інших проектів коштів не передбачено.

Враховуючи зазначене, прошу повідомити мене, чи планує Кабінет Міністрів України при найближчому перегляді бюджету передбачити кошти на реалізацію проектів "Чисте місто", "Енергія природи", "Технополіс", "Відкритий світ", "Доступне житло" та інших національних проектів? Яку частину цих коштів планується виділити на реалізацію національних проектів у Львівській області?

З повагою, народний депутат України І.І. СЕХ (посв.№ 343)