2 січня 2014
Положення про Студентську премію імени Героя України Степана Бандери

1. Студентська премія імени Героя України Степана Бандери ‒ це найпрестижніша нагорода за вагомий внесок у розвиток націоналістичної ідеї та відродження національного духу.

2. Студентська премія імени Героя України Степана Бандери встановлена для нагородження студентів Національного університету "Львівська політехніка" за найкращі досягнення у навчанні, науковій діяльності, а також за активну націоналістичну громадську діяльність.

3. Висувати студентів для отримання премії мають право ініціятор положення премії народний депутат України Ірина Фаріон, ректор, професорсько-викладацький та студентський склад навчального закладу, а також способом самовисування через подання трьох характеристик від відомих громадських, наукових діячів та викладачів, а також обов'язкового власного есе-роздуму про Степана Бандеру (в електронному та видрукованому варіянті від 5-ьох до 10-ьох сторінок А-4 формату 1, 5 інтервал, кегль 14).

4. Порядок висування студентів на премію та самовисування розпочинається щороку від 1 січня ‒ дня уродин Провідника ‒ до 30 червня ‒ Дня відновлення Акта незалежної Української держави 1941 року у Львові. Впродовж цього часу слід скерувати три характеристики та есе-роздум про Степана Бандеру на катедру української мови Національного університету "Львівська політехніка" (1 навч. корпус, авд. 306, вул. Карпінського 2/4).

5. Розгляд, обговорення та оцінку подань студентів для отримання премії імени Героя України Степана Бандери проводить Журі 30 червня у день відновлення Акта незалежної Української держави 1941 року у Львові та повідомляє про це у засобах масової інформації.

6. Студентську премію імени Героя України Степана Бандери вручають у День знань (1 вересня) щорічно на урочистій лінійці Національного університету "Львівська політехніка".

10. Студентові, удостоєному Студентської премії імени Героя України Степана Бандери, присвоюють звання лавреата премії і вручають диплом.

11. Лавреатам Студентської премії імени Героя України Степана Бандери виплачують грошову частину премії в розмірі 7000 (сім тисяч) гривень.

12. Диплом та грошову частину премії вручає її ініціятор народний депутат України Ірина Фаріон.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"