28 лютого
Звіт свободівця Олександра Грасулова про роботу на посаді секретаря Червоноградської міськради

Під час 16-ї сесії Червоноградської міської ради відбувся звіт секретаря міської ради свободівця Олександра Грасулова. Голови профільних комісій та фракцій ради під час обговорення відзначили роботу посадовця, його допомогу в підготовці проєктів рішень, організацію проведення засідань постійних комісій та, власне, пленарних засідань, взаємодію з громадою міста, тож звіт націоналіста затвердили одностайно.

З текстом звіту ви можете ознайомитися нижче:

І. За звітний 2016 рік відбулось 19 засідань сесій міської ради, що в два рази більше, ніж минулого скликання, коли в середньому відбувалось 9 засідань на рік. Суттєво зросла кількість ухвалених рішень депутатів міської ради сьомого скликання. Для порівняння, під час першого скликання за рік ухвалювали 65 рішень, 2-го ‒ 40, 3-го ‒ 103, 4-го ‒108, 5-го ‒152, 6-го ‒ 159, і під час чинного 7-го скликання за рік на сесіях міської ради ухвалено 351 рішення, що свідчить про впровадження депутатами та міським головою нових ініціятив.

Всі організаційно-підготовчі заходи для проведення сесій міської ради, засідань колегії ради здійснював вчасно, в терміни, визначенні чинним законодавством.

Координував діяльність постійних депутатських комісій ради, 91 раз брав участь у роботі комісій, головував під час проведення трьох спільних комісій.

При ухвалені рішення про позачергове засідання сесії, а таких за рік відбулось 4 засідання, негайно повідомляв депутатів.

У 2016 році для організації та підготовки сесій міської ради було запроваджено такі новації:

- для покращення ефективного розгляду питань порядку денного та доцільности їх розгляду на колегію ради подається порядок денний з проєктами рішень. Минулої каденції на погоджувальну раду подавався лише порядок денний, без проєктів.

- для здійснення прозорости та доступности влади та на виконання чинного законодавства з лютого розроблено та запроваджено дієвий, швидкий механізм поіменного голосування під час засідань міської ради, внесено зміни у регламент, розроблено бланк голосування. Відмова від придбання системи голосування зекономило 450 тисяч гривень місцевого б'юджету.

- також було вирішено прогалину, що склалась через нове законодавство про вибори ‒ за округами, від яких не обрали депутатів, закріплено фракції міської ради. Цю ініціятиву затверджено рішенням ради "Про графік чергування депутатських комісій та фракцій".

- запровадив процедуру реєстрації та подання проєктів рішень, що дало змогу впорядкувати процес ухвалення рішень та покращило якість проєктів, поданих авторами.

- запровадив механізм відображення зміни у попередньо прийняті рішення.

- ініціював покращення роботи сайту міської ‒ на сайті додано функціонал: архів проєктів рішень, пошук рішення ради за текстом, добавлено можливість відображати на одній сторінці всі рішення 7-го скликання, на сайті розміщено інформацію про депутатів з робочими телефонами, розподіл депутатів за округами, графіки прийому фракцій та комісій, також добавлено розділ "Результати поіменного голосування".

Націоналіст став автором 16-ти та співавтором 10-ти ухвалених рішень Червоноградської міської ради.

Також за рік було написано низку звернень до Уряду: "Про критичну ситуацiю з фiнансуванням шахт ДП "Львiввугiлля" та виплати заробiтної плати працівникам вугiльних шахт", "Щодо недопустимостi та скасування підвищення цiн i тарифiв на житлово-комунальнi послуги для населення", "Щодо розроблення порядку передачi землi у постiйне користування ОСББ", "Щодо визнання депортованими громадян України", "Про звернення Червоноградської мiської ради до Кабiнету Мiнiстрiв України, Щодо внесення змiн у Положення про порядок призначення та надання субсидiй ( розрахунок середнього доходу за рік, що дозволить не зменшувати субсидії пенсіонерам)".

ІІ. Окрім питань підготовки до сесії, секретар міської ради за дорученням міського голови вирішує инші питання, пов'язані з діяльністю ради та її органів.

Вихідна пошта.

На адресу міської ради надходять листи, що стосуються повноважень Червоноградської міської ради, депутатського корпусу, профільних комісій ради. Вдалося розглянути та особисто написати 216 відповідей на такі листи, звернення, інформаційні запити громадян, звернення депутатів Верховної та обласної ради.

У 2016 році 30 разів був делегований від міської ради для виступів, доповіді на різноманітних заходах ‒ публічні виступи, приурочені до святкових днів, на культурних, освітніх, релігійних, спортивних, екологічних, туристичних заходах, ініційованих громадськими, неурядовим, молодіжними організаціями. Для прикладу ‒ Навколосвітній велопробіг "Україна без сиріт", нагородження стипендіянтів міської ради, фестиваль "Сурми звитяг", відкриття пам'ятника Тарсикії Мацьків, Обласна спартакіяда інвалідів, Олімпійський урок, доповідав на громадських слуханнях щодо децентралізації, об'єднання громад у Гірнику. На запрошення Спілки політв'язнів та репресованих, Братство ОУН-УПА звітував про роботу депутатського корпусу.

Окрім цього, 9 разів делегований міським головою на міжрайонні чи обласні наради.

Відповідно до посади входжу у склад виконавчого комітету Червоноградської міської ради. Брав участь у всіх 12-х засіданнях виконавчого комітету міської ради.

Разом із делегацією депутатів був у відрядженні у Редултове з метою вивчення досвіду та огляду роботи, визначення доцільності впровадження сміттєпереробного заводу у Червонограді.

У липні 2016 р. тимчасово виконував обов'язки заступника міського голови, що відповідає за освіту, культуру, медицину та соціяльні питання. З виконаної роботи за місяць можна відзначити заходи, спрямовані на роботу електронної черги у школах, дитячих садочках, що усуває корупційну складову при зарахуванні дитини у садок, перевірка виконаних будівельних робіт, здійснених у межах обласного конкурсу мікропроєктів, оглядав приміщення відділення онкології ЧЦМЛ для визначення потреби ремонту даху, провів службові розслідування щодо скарг на роботу працівників закладів охорони здоров'я тощо.

Висвітлення інформації у ЗМІ.

Впродовж 2016 року 65 разів інформував ЗМІ про роботу депутатського корпусу, роботу міської ради, з них радіостудії ‒18, телебачення ‒ 4, електронні інформаційні агентства ‒ 33, газети ‒ 10.

Традиційно напередодні кожної сесії на радіостудії "Новий Двір", в інформаційному агентстві "Щоденник Червоноград", висвітлював питання, які розглядатимуться на засіданні сесії.

Сесії ради транслюються у прямому етері, громадяни мають змогу виступати з питань порядку денного та в "Різному". На комісіях ради вільно присутні ЗМІ.

Прийом громадян.

Прийом громадян відбувається згідно з графіком у 1-й і 3-й четвер, однак за можливости приймаю щодня, заслуховую громадян, шукаю шляхи, аби допомогти у розв'язанні їхніх проблем. Всього за рік прийнято 240 громадян. Переважно люди звертались з комунальними скаргами, на якість та вартість послуг теплопостачання, щодо питань безкоштовних ліків для важкохворої дитини, проблем сімейного насилля, питання ОСББ, неправильних нарахувань пенсій, соціяльних виплат, скаргами на повірки газових лічильників, заміни газового лічильника, незаконне паркування в дворі, з проханнями сприяти у налагоджені роботи радіо "Новий двір" у квартирах одиноких пенсіонерів тощо.

Окрім цього, у 2016 році виконував инші кадрові організаційні питання, пов'язані з функціонуванням депутатського корпусу.

Хочу відзначити депутатів міської ради, які брали участь у всіх засідання сесії ЧМР у 2016 році ‒ Петро Василишин, Ірина Вовків, Андрій Герасимов, Павло Гоц, Олександр Грасулов, Руслан Зінченко, Сергій Кулаковський, Ганна Піх, Ярослав Тарчанин. Також варто відзначити депутатів, які з 19 засідань лише 1‒2 рази пропустили засідання ‒ Віталій Винницький, Володимир Гуляйгродський, Степан Дмуховський, Богдан Закала, Олександр Клімов, Наталія Курівчак, Богдан Ліщинський, Віктор Сухинюк, Богдан Твардовський, Дмитро Фартушок.

Плани щодо роботи наступного року:

1. Організація безперебійної роботи засідань сесії МР.

2. Організація заходів щодо обміну досвідом депутатами рад.

3. Сприяння в організації звітности депутатів міської ради та роботи на виборчих округах.

4. Покращення роботи сайту міської ради.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"