Леонід "Лаврінович" Москотін
Леонід

Боєць "Легіону Свободи". Солдат зведеної штурмової роти "Карпатська Січ" 93-ї ОМБ. Член Ніжинської міської організації ВО "Свобода". Загинув 11 липня 2015 року під час бойового чергування біля донецького летовища в результаті вибуху ворожої гранати від осколкових поранень.

Леонід Павлович Москотін народився 14 січня 1956 року в с. Комарівка Борзнянського району Чернігівської области. Закінчив хіміко-біологічний факультет Ніжинського державного педагогічного інституту.

Націоналіст брав активну участь у громадсько-політичному житті. На початку 1990 року підтримав ідею незалежности України. З перших днів Майдану брав активну участь у Революції гідности. Не міг залишитись байдужим і тоді, коли почалась російсько-українська війна, на яку він зголосився добровольцем до "Карпатської Січі".

Член Ніжинської міської організації ВО "Свобода" з 2012 року.

Став до лав "Карпатської Січі" 23 травня 2015 року. Попри вік, був підтягнутим та здоровим.

"Він був надійним бійцем і справжнім побратимом. На нього завжди можна було покластися, був дуже відповідальним. На жаль, нині, чергуючи біля донецького аеропорту, у результатів розриву ворожої гранати отримав важкі поранення, врятувати побратима не вдалося. Світла пам'ять про нього житиме у наших серцях, а ворог обов'язково отримає гідну відплату за втрачених нами героїв", - згадує командир роти "Карпатська Січ", очільник "Легіону Свободи" Олег Куцин.

Героя було поховано 14 липня у Ніжині.

Вдовою залишилася дружина Ольга, а без батька - донька Аделіна та син Орест.