Петро Волянюк

Активіст ВО "Свобода" із Київщини. Помер за 4 дні після першого "беркутівського" штурму революційного Майдану. Серце 54-річного Петра Волянюка зупинилося 15 грудня під час чергування на Майдані.

Як один із найактивніших свободівців він із перших днів брав участь в акціях протесту та сутичках із "Беркутом". Іще 25 листопада зазнав побоїв, отримав травми голови. Попри це, залишався в лавах борців до кінця.

Членом ВО "Свобода" він був понад три роки. "Петро відразу написав заяву на вступ до "Свободи". Він сказав, що не може бути осторонь подій, які відбуваються у нашій країні, а хоче брати у них активну участь. Де тільки були важливі події, там був і Петро.

Він був надзвичайно інтелектуальною людиною, яку навколишні любили і поважали. З ним було дуже приємно спілкуватися", - згадує голова Бориспільської міської організації ВО "Свобода", депутат Бориспільсьої міськради Ігор Петренко.

Петро Волянюк закінчив Рівненський інститут водного господарства за спеціяльністю "інженер-будівельник". Навчався в одній групі із своєю майбутньою дружиною Ларисою. Друзі знають його як щиру, відкриту людину та доброго сім'янина. У жовтні 2013 святкували 30 років із дня утворення родини - перлинове весілля. У родині Волянюків два дорослих сини: Анатолій - психолог, як і батько, має золоті руки, і Михайло, - професійний футболіст.